Zaterdag 11 juni 2022

Tijd Activiteit Locatie
08.00 uur Ophalen startnummers Kasteel de Haar
08.30 uur Start wandeltocht 20 km (wave 1) Kasteel de Haar
08.45 uur Start wandeltocht 20 km (wave 2) Kasteel de Haar
09.00 uur Startwandeltocht 20 km (wave 3) Kasteel de Haar
09.30 uur Start wandeltocht 12 km (wave 1) Kasteel de Haar
09.45 uur Start wandeltocht 12 km (wave 2) Kasteel de Haar
10.00 uur Start wandeltocht 12 km (wave 3) Kasteel de Haar
16.30 uur Ophalen startnummers hardlopen Kasteel de Haar
17.30 uur Prinsen en Prinsessenloop 1 km Kasteel de Haar
17.45 uur Ridders en Jonkvrouwenloop 2 km Kasteel de Haar
18.00 uur De Vijf van de Haar Kasteel de Haar
18.30 uur De Tien van de Haar Kasteel de Haar
19.45 uur De Halve van de Haar Kasteel de Haar
22.30 uur Finish laatste loper Kasteel de Haar

Parcoursen

Bij de Kasteelloop De Halve van De Haar kun je kiezen uit de halve marathon, 10 km, 5 km en Prinsen en Prinsessenloop 1 km & Ridders en Jonkvrouwenloop 2 km. Bij De Kasteelwandeling van De Haar kun je kiezen uit 12 km en 20 km. Start dit unieke parcours op ons bijzondere kasteelpark. Je loopt langs waterpartijen, over groene lanen, langs poorten en ophaalbruggen met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de torens van het kasteel.

In aanloop van de 6e editie in 2022 worden de parcourskaarten van een update voorzien.

Parcourskaarten

De Halve van De Haar - 21,1 km

Het parcours van De Halve van De Haar loopt over 2 rondes. Deze afstand staat te boek als een echte wedstrijdloop. De start en finishen bevinden zich in het kasteelpark.

De Tien van De Haar - 10 km

Het parcours van De 10 km loopt over het parcours van De Halve van De Haar. Deze afstand is een recreatie ’wedstrijd’ loop. De start en finish bevinden zich in het kasteelpark.

De Vijf van De Haar - 5 km

Het parcours van De 5 km van De Haar loopt gedeeltelijk over het parcours van De Halve van De Haar. De start en finish bevinden zich in het kasteelpark.

Ridders en Jonkvrouwen (2 km) & Prinsen en Prinsessenloop (1 km)

Beide afstanden starten in de kasteeltuinen. Meer informatie over de parcoursen volgt snel.

De Kasteelwandeling van De Haar

De 12 km en 20 km route van De Kasteelwandeling van De Haar worden momenteel uitgezet. De routes volgen snel.

Startnummers

Thuisgestuurd
Deelnemers die zich uiterlijk 18 mei hebben ingeschreven, krijgen hun startnummer thuisgestuurd. Dit geldt voor alle onderdelen van Kasteelloop De Halve van de Haar. Ook zal je naam op het startnummer staan. Indien je je na 18 mei hebt ingeschreven, dien je het startnummer op de dag van het evenement op te halen op het evenemententerrein.

Als je het limited edition shirt hebt besteld, kun je deze ophalen op het evenemententerrein op de dag van het event.

Startwaves

De indeling van de startwaves voor de onderdelen op zaterdag wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 11 mei je verwachte eindtijd in te vullen. Vanaf 12 mei worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: Wijzigen van startwave is vanaf 12 mei niet meer mogelijk. 

Reisadvies

Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te reizen. De start- en finish in het kasteelpark zijn goed bereikbaar met buslijn 111 vanaf Station Vleuten. Houd er rekening mee dat er wegen zijn afgesloten en het druk zal zijn rondom het evenemententerrein.

Vervoersmiddelen

Fiets

We verzoeken je zoveel mogelijk op de fiets te komen. Je kunt je fiets parkeren vlakbij het evenemententerrein bij de Eikslaan of bij de Thematerweg in Haarzuilens. Volg hiervoor de bewegwijzering.

Openbaar vervoer

Kasteel de Haar is heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Lijn 111 zal tussen Station Vleuten en Kasteel de Haar rijden. Kijk op www.9292ov.nl voor meer informatie over reizen met het openbaar vervoer naar Haarzuilens.

Auto

Vanaf de snelweg A2 en A12 volg je de route richting Haarzuilens (je kunt navigeren op Kasteellaan 1 te Haarzuilens). Volg vervolgens de evenementenbebording naar de ingang van de parkeerplaats van Kasteel de Haar. Dit is de enige mogelijkheid om te parkeren in de omgeving.

Voor deze parkeerplaats geldt betaald parkeren (€ 7,50 per auto). Er kan contant worden afgerekend bij de parkeerwacht bij het uitrijden of op het evenementterrein.

Als je bij je inschrijving al een parkeerkaart hebt aangeschaft, dan kun je je startnummer bij het uitrijden inleveren bij de parkeerwacht. Lopende vanaf de parkeerplaats volg je de bebording naar het evenemententerrein. We verzoeken je om te allen tijde de instructies van onze parkeer- en verkeersregelaars op te volgen.

 

Vragen?

Heb je een vraag? Vind in de FAQ's antwoord op jouw vraag.

De inschrijving van de Kasteelloop De Halve van de Haar is geopend

Goed nieuws! De inschrijving voor de 6e editie is geopend. Wij zien je graag aan de start op 11 juni 2022.