FAQ's

Veelgestelde vragen

De veelgestelde vragen hieronder zijn bedoeld om de meest voorkomende vragen van deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons. Wij vragen je vriendelijk om ons antwoord af te wachten en jouw vraag niet nogmaals te stellen.

Kasteelloop De Halve van De Haar is verplaatst naar 12 en 12 juni 2021
De organisatie heeft besloten dat Kasteelloop De Halve van De Haar, die gepland stond op op zaterdag 13 en zondag 14 juni 2020, wordt verplaatst naar op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021 als gevolg van de recente ontwikkelingen rondom COVID-19 (coronavirus). Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is. 


Veelgestelde vragen - COVID-19

Waarom gaat Kasteelloop De Halve van de Haar niet door op zaterdag 13 en zondag 14 juni 2020?

Statement dinsdag 7 april 2020
De wereld bevindt zich momenteel in een onzekere situatie die niet te overzien is. De enorme impact van COVID-19 (coronavirus) raakt iedereen, zo ook de evenementenbranche. De gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen staan bij ons op de eerste plaats. Om ervoor te zorgen dat het virus zich niet verder kan verspreiden hebben wij op 7 april besloten dat alle evenementen tot half juli geen doorgang kunnen vinden. Daarnaast heeft het kabinet op 23 maart alle bijeenkomsten en evenementen in het land tot 1 juni 2020 verboden, waarna dit verbod op 21 april is verlengd tot 1 september 2020. Dit betekent dat Kasteelloop De Halve van de Haar op zaterdag 13 en zondag 14 juni 2020 geen doorgang kan vinden.

Is er al een nieuwe datum bekend?

De zesde editie van de Kasteelloop De Halve van De Haar vindt plaats op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021.

Wat gebeurt er met mijn inschrijving?

Je hoeft niets te doen. Alle inschrijvingen voor de zesde editie van de Kasteelloop De Halve van De Haar blijven geldig voor de uitgestelde editie op zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021. 

Waarom wordt het evenement niet verplaatst naar datum later dit jaar?

Mede door het onzekere verloop van het virus en de drukke evenementenkalender in het najaar, hebben wij in samenspraak met gemeenten en partners geen geschikte datum kunnen vinden later dit jaar. Daarom richten we onze aandacht op volgend jaar en wordt de Kasteelloop De Halve van De Haar verplaatst naar zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021.

Ik kan niet deelnemen op de nieuwe datum.

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle ingeschreven deelnemers, afwijkend van onze algemene voorwaarden, de mogelijkheid om hun startbewijs (zonder extra kosten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt er ook voor kiezen jouw startbewijs te behouden. Blijkt later dat je toch niet kunt deelnemen, kun je jouw startbewijs alsnog overdragen via het platform. Heb je nog vragen? Stel deze dan via ons contactformulier o.v.v. jouw bevestigingsnummer.


Hoe kan ik mijn inschrijving kosteloos overdragen?

Gezien de uitzonderlijke omstandigheden rondom COVID-19 bieden we alle ingeschreven deelnemers, afwijkend van onze algemene voorwaarden, de mogelijkheid om hun startbewijs (zonder extra kosten) over te dragen aan iemand anders via ons vraag en aanbod-platform. Je kunt er ook voor kiezen jouw startbewijs te behouden. Blijkt later dat je toch niet kunt deelnemen, kun je jouw startbewijs alsnog overdragen via het platform.


Kan ik me nog inschrijven?

Nee, momenteel is het niet mogelijk om je in te schrijven. Zodra de inschrijving wordt heropend, zullen wij dit bekend maken via de officiële kanalen. Om aanbiedende- en zoekende partijen met elkaar in contact te brengen hebben wij het vraag en aanbod-platform ontwikkeld. Het is mogelijk dat je hier een startbewijs (incl. eventueel extra gekochte producten) kunt vinden die aan jou wensen voldoet.

Ik heb me opgegeven als vrijwilliger. Moet ik me opnieuw opgeven voor de nieuwe datum?

Jouw inschrijving als vrijwilliger gaat automatisch mee naar de nieuwe datum(s). Ben je door de nieuwe datum verhinderd op één of meerdere dagen of kan je juist extra helpen? Laat dit graag zo spoedig mogelijk weten via een mail naar vrijwilligers@golazo.com o.v.v. ‘wijziging inschrijving vrijwilliger Kasteelloop De Halve van De Haar met daarin vermeld jouw naam, mailadres en de wijziging.

Ik heb naast het startbewijs ook extra producten aangekocht. Hoe zit het hiermee?

Bij de inschrijving gekochte of later bijbestelde producten blijven staan voor de zesde editie op de zaterdag 12 en zondag 13 juni 2021. Indien het startbewijs overgedragen wordt, blijven de producten staan voor de nieuwe eigenaar. Dus let hierop bij het eventueel overdragen van je startbewijs.

Ik heb een Energylab schema besteld bij mijn inschrijving, kan ik dit schema opnieuw gebruiken voor de nieuwe datum?

Ja, je kunt het EnergyLab schema schema verplaatsen naar de nieuwe datum in 2021. Indien je het gehele schema wilt verplaatsen naar de nieuwe datum in 2021, kan je best het schema uit de agenda verwijderen en opnieuw inplannen.

Stappenplan
- Navigeer door op het menu (linksboven drie streepjes) naar 'mijn komende trainingen'
- Klik nadien op "schema uit agenda verwijderen" net boven je schema, en bevestig deze actie.
- Het schema komt terug beschikbaar in je archief.
- Het archief vind je terug op de homepage bij 'trainingsschema's > archief'.
- Vanuit hier kan je het schema opnieuw inplannen in je agenda.


Inschrijving

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?

Als je je hebt ingeschreven, ontvang je automatisch een bevestiging per e-mail. Zorg dus dat jouw e-mailadres correct is ingevuld.

Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Het kan soms even duren voordat je de bevestigingsmail ontvangt. Controleer ook je spam folder als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien je ook daar niets hebt ontvangen, neem dan contact op met de organisatie.

Ik wil gebruikmaken van kleedgelegenheid en tassenafgifte, waar geef ik dit aan?

Op zaterdag 12 juni is er geen kleedgelegenheid en tassenafgifte mogelijk. Op zondag 13 juni is er kleedgelegenheid en tassenafgifte beschikbaar in de Kasteeltuin De Haar.

Kan ik een event shirt bestellen?

Alle deelnemers aan Kasteelloop De Halve van De Haar kunnen een event shirt bestellen bij hun inschrijving voor € 20,-. Bij je inschrijving kun je jouw gewenste maat aangeven, zolang de voorraad van de betreffende maat strekt.

Bekijk hieronder het shirtontwerp en de maattabel.

Hoe bestel ik een coachnummer voor de Jeugdloop?

Enkel bij deelnemers aan de Jeugdloop van De Haar 1 km is het mogelijk om een extra coach nummer te bestellen. Deze is te bestellen via het online inschrijfformulier voor € 2,50.

Krijg ik als student korting op mijn inschrijving?

Studenten krijgen korting bij deelname aan De Halve van De Haar, De Tien van De Haar en De Vijf van De Haar.

Voorwaarden Student Runs

 • Als student sta je ingeschreven aan een voltijdse dagopleiding aan een Nederlandse universiteit of een Nederlandse HBO-instelling.
 • Als je wil deelnemen aan de Student Runs dien je voorafgaande aan het evenement al een jaar student te zijn.
 • Je bent tussen de 16 en 30 jaar op de dag van het evenement (voor De Halve van De Haar geldt een minimale leeftijd van 18 jaar op de dag van het evenement).
Welke leeftijd moet ik hebben om deel te mogen nemen?

Voor de leeftijdlimieten gelden de leeftijden op de dag van het evenement:

 • De Halve van De Haar: 18 jaar
 • De Tien van De Haar: 14 jaar
 • De Vijf van De Haar: 12 jaar
 • De Jeugdloop van De Haar 2 km: 4 - 7 jaar
 • De Jeugdloop van De Haar 1 km: 8 - 12 jaar
 • De Wandeltocht van De Haar: n.v.t.
Hoe kan ik mijn inschrijving wijzigen?

Bekijk voor meer informatie over het wijzigen van jouw inschrijving de algemene voorwaarden. Wil je jouw inschrijving wijzigen? Log in met jouw account.

Let op: het is niet mogelijk om zelf jouw naam, e-mailadres, geboortedatum of geslacht aan te passen. Neem hiervoor contact op met de organisatie. 

Kan ik mijn afstand wijzigen?

Ja. Van afstand wijzigen is mogelijk mits deze afstand nog niet is uitverkocht. Bij wijziging van de afstand waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld, of deel daarvan, plaats. Wijzigen naar een hogere afstand kan met als voorwaarde dat het verschil in prijs tussen beide afstanden wordt voldaan. Wijzigen van afstand voor De Kasteelwandeling van De Haar hoef je niet door te geven aan de organisatie. 

Stappenplan voor wijzigen afstand

 1. Log in op je account. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “race wijzigen”:
 3. Kies jouw nieuwe afstand en klik op "doorgaan".
 4. Bij wijziging naar een lagere afstand dan waarvoor ingeschreven is, vindt geen restitutie van inschrijfgeld plaats. Bij wijziging naar een hogere afstand dan waarvoor ingeschreven is, dient u het verschuldigde bedrag af te rekenen door op "afrekenen" te klikken.
Kan ik mijn wandelkaart/startnummer overdragen aan iemand anders?

Indien je onverhoopt niet kunt deelnemen aan het evenement en toch een wandelkaart/startnummer hebt gekocht, kun je je deze laten overschrijven op een andere naam. Hieronder lees je alle informatie. 

Stappenplan voor overdragen

 1. Log in op je account. De link en het wachtwoord hiervoor heb je ontvangen in je bevestigingsmail.
 2. Als je bent ingelogd klik je op “registratie overdragen”:
 3. Vul de naam en het email adres in van degene die jouw startbewijs gaat overnemen en klik op “doorgaan”.
 4. Degene die jouw startbewijs overneemt ontvangt nu een mail om de overdracht te voltooien.
 5. De nieuwe persoonsgegevens worden door hem/haar ingevoerd en eventuele producten kunnen nog worden bijgekocht. Let op! Heb jij al producten aangeschaft laat dit degene die jouw startbewijs overneemt dan weten zodat dit niet dubbel wordt besteld.
 6. De overdracht is  geslaagd!

Betaling

De eventuele betaling voor het overnemen van jouw wandelkaart/startnummer dient onderling geregeld te worden.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Je kunt alleen annuleren indien je staat ingeschreven voor De Halve van De Haar (21,1 km) én je een annuleringsregeling bij jouw inschrijving hebt afgenomen. Bekijk voor meer informatie over annuleren de algemene voorwaarden.

Wanneer sluit de inschrijving?

De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

Hier kun je de algemene voorwaarden vinden.

Race day

Wanneer is Kasteelloop De Halve van De Haar?

Zaterdag 12 juni 2021

 • De Kasteelwandeling van De Haar

Zondag 13 juni 2021

 • De Halve van De Haar
 • De Tien van De Haar
 • De Vijf van De Haar
 • De Jeugdloop van De Haar 1 & 2 km
Krijg ik mijn startnummer/wandelkaart toegestuurd of moet ik hem ophalen?

Startnummers/wandelkaarten worden niet thuisgestuurd, maar kun je op de dag van het evenement ophalen op het evenemententerrein. Alle ingeschreven deelnemers ontvangen in de week voorafgaand aan het evenement per mail hun startbewijs. Houd deze mail bij de hand (uitgeprint of smartphone) bij het ophalen van jouw startnummer. 

Medische gegevens

Op de achterkant van het startnummer (dat je op je borst draagt) moet je je medische gegevens invullen. Dit is erg belangrijk; zo kan de organisatie adequaat handelen in geval van calamiteiten.

Waar kan ik mijn event shirt ophalen?

Het door jouw bestelde event shirt (alleen voor deelnemers aan Kasteelloop De Halve van De Haar) kun je alleen op vertoon van de envelop met het startnummer ophalen op het evenemententerrein in de kasteeltuinen. 

Is er omkleedruimte en tassenafgifte beschikbaar?

Op zaterdag 12 juni is er geen kleedgelegenheid en tassenafgifte mogelijk. Op zondag 13 juni is kleedgelegenheid en tassenafgifte beschikbaar voor alle deelnemers op het evenementterein.

Waar is de start?

De startlocatie bevindt zich in het kasteelpark, naast het evenemententerrein.

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?

We adviseren je in loopkleding aan de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid rondom Kasteelloop De Halve van De Haar.

Hoe zien de parcoursen eruit?

Op deze pagina kun je de parcourskaarten bekijken.

Wat zijn de starttijden?

Bekijk op deze pagina het volledige programma van Kasteelloop De Halve van De Haar.

Ontvang ik een finishcertificaat?

Elke finisher krijgt een persoonlijk downloadable finishcertificaat. Deze is te vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina.

Worden er finishfoto's gemaakt?

Marathon-Photos is de officiële fotograaf voor Kasteelloop De Halve van De Haar. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken van het parcours en natuurlijk bij de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. Op jouw uitslagenpagina staat de link waar jij de foto’s en filmpjes kunt bekijken en bestellen.  

Is er douchegelegenheid?

Nee, er is geen douchegelegenheid.​

Kan ik na afloop mijn medaille laten graveren?

Ja, op zondag na afloop van je race kun je direct jouw medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken. Als je het bij jouw inschrijving aangeeft, bedragen de kosten hiervoor € 6,50 (Jeugdloop € 5,-).

Als je dit niet bij je inschrijving vooraf hebt aangegeven, kun je je medaille na afloop laten graveren, maar de kosten bedragen dan € 8,00 (Jeugdloop € 6,50).

Worden er foto's gemaakt?

Marathon-Photos.com is de officiële fotograaf voor Kasteelloop De Halve van De Haar. Alle deelnemers worden gefotografeerd op meerdere plekken langs het parcours en natuurlijk op de finish. Ook worden er persoonlijke filmpjes gemaakt. Dus zorg dat je startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera.

Krijg ik een medaille?

Alle deelnemers ontvangen zondag na het passeren van de finishstreep een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je je medaille laten graveren met je naam en eindtijd.

Is er een prijsuitreiking?

Ja voor alle onderdelen op zondag zijn er prijsuitreikingen. Let op: De bruto tijd is de officiële tijd.

Wat zijn de tijdlimieten?

De Halve van De Haar: 150 minuten
De Tien van De Haar: 80 minuten
De Vijf van De Haar: 45 minuten

Is er tijdregistratie?

Bij alle onderdelen van Kasteelloop De Halve van De Haar zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdregistratie te garanderen

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op. (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. Deze nettotijd wordt als extra service vermeld.

Waar bevinden de toiletten zich?

Op het evenemententerrein vind je toiletten.

Waar vind ik mijn uitslag?

Alle uitslagen worden direct na afloop op de website gepubliceerd. De bruto tijd is de officiële tijd. Uitslagen van eerdere edities vind je hier.

Mijn uitslag klopt niet, hoe kan ik deze aanpassen?

Voor opmerkingen en vragen over jouw uitslag, stuur een e-mail naar Mylaps Event Timing. Vermeld daarbij je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden.

Wat is het wedstrijdreglement?

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie en World Athletics van toepassing.

Overig

Hoe bereid ik mij het beste voor op mijn race?

Wil jij perfect voorbereid aan de start van de Marathon Eindhoven verschijnen? Dan biedt MyEnergyLab het ideale platform om verantwoord veilig jouw sportieve doel te bereiken. www.myenergylab.be. Je kunt het trainingsschema aanschaffen bij jouw inschrijving.

 •  Speciale prijs: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken (normale prijs: € 1,- per week). Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.
Wat gebeurt er met gevonden voorwerpen?

Gevonden voorwerpen worden verzameld bij de tasseninname. 

Is er een wachtlijst voor uitverkochte afstanden?

De inschrijving van een onderdeel sluit zodra alle startnummers voor deze afstand zijn uitverkocht. Er is geen wachtlijst.

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden als vrijwilliger?

Gedurende het hele jaar houden vrijwilligers zich bezig met de organisatie van de Kasteelloop De Halve van De Haar. De dag staat of valt met de hulp van onze vrijwilligers. 

Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag en een topsportevenement van dichtbij meemaken? Bekijk de spelregels eerst en kies op welke manier jij bij onze organisatie betrokken wilt zijn. Klik hier voor meer informatie.

Wat wordt er medisch geadviseerd?

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop
1. Als je problemen hebt met jouw gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)

 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.

 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Eindhoven 's middags de temperatuur zo'n 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen ( nooit nieuwe!) schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training en de wedstrijd. Wissel het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. 

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop
1. De hoeveelheid die je drinkt, is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.

Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met jouw huisarts.

Kasteelloop De Halve van de Haar gaat niet door en wordt verplaatst naar 12 en 13 juni 2021

Als gevolg van de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de organisatie besloten om Kasteelloop De Halve van de Haar te verplaatsen naar 2021.

Lees meer