Nieuw: De Kasteelwandeling van De Haar
Nieuw deze editie is De Kasteelwandeling van De Haar op zaterdag 11 juni. Een unieke wandeltocht waarbij de wandelaars kunnen genieten van het park, de kasteeltuinen en de prachtige natuur in de omgeving van Kasteel De Haar. Naast actief bezig zijn biedt dit wandelevent een beleving voor jong en oud. Er kan gekozen worden voor een parcours van 10 km of 20 km. Met de start en finish in de kasteeltuinen wordt dit een wandeling die de deelnemers niet snel zullen vergeten.
Ook de jeugdlopen worden dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Jonge sportievelingen kunnen kiezen voor het onderdeel ‘Prinsen en Prinsessenloop’ (1,5 km) en het onderdeel ‘Ridders en Jongvrouwen loop’ (2,5 km).

Programma
Het programma van de Kasteelloop De Halve van De Haar ziet er als volgt uit:

Zaterdag 11 juni
8:30 tot 10:00 uur: Start Kasteelwandeling van De Haar (20 km en 12 km)
17.30 uur: Prinsen en Prinsessenloop 1,5 km
17.45 uur: Ridders en Jonkvrouwenloop 2,5 km
18.00 uur: De Vijf van De Haar
18.30 uur: De Tien van De Haar
19.45 uur: De Halve van De Haar

Kasteel de Haar
Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Het Middeleeuwse kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. Kasteel de Haar geeft een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20e eeuw. Met de Kasteelloop De Halve van De Haar worden het bijzondere kasteel, het prachtige park en de natuurrijke omgeving van Haarzuilens sportief omarmt.

Goede doel
Natuurmonument is deze editie het goede doel van De Halve van de Haar. Als hardloper of wandelaar beweeg je graag in de natuur. De natuur geeft ons ruimte om te ontspannen en te genieten. Maar onze natuur is niet vanzelfsprekend en moeten we behouden en beschermen. Daarom steunen wij Natuurmonumenten en vragen we jou hetzelfde te doen. Doneer en ontvang de groene veters waarmee jij laat zien dat je de natuur support.

Inschrijven
Inschrijven is met ingang van vandaag mogelijk via de website www.dehalvevandehaar.nl